Koncert

2021.12.02. 09:00

Egyedi rap-trap-pop stílusötvözet

Az albumon a felnőtté válását szeretné bemutatni, és a fiatalkortól való elszakadást.

Juhász Márton, művésznevén Dzsúdló Miskolcon született pop/trap előadó, dalszövegíró. 2019-ben robbant be a zenei köztudatba szókimondó dalaival. Egy borsodi faluban nevelkedett, vallásos családban, édesanyja hitoktató, nagymamája sekrestyés, nagypapája pedig kántor volt. Már általános iskolában elkezdett foglalkozni az énekléssel, később pedig a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatára járt, ahol Young Majréval (Maier Péterrel) zenélt, és akkoriban alapítottak is egy indie rockbandát. Falunapokra is jártak előadni, és még saját próbatermük is volt, ahol tudtak gyakorolni – számol be a wikipedia.org.

Juhász Márton nem ismeretlen a slam poetryben jártasaknak sem. 2017-ben Maier Péterrel a Munkatársak nevű formációban nyerte az 5. Team Slam Országos Bajnokságot.

Új projektek

Dzsúdló 2019-ben a barátaival elkezdte a Holdudvar projektet. A banda egy 12 tagból álló kollektíva, és főként rapperekből, producerekből áll. Dzsúdló a szülinapjára kapott egy beatet két Holdudvar tagtól, és írt is egy szöveget a zenealaphoz. A szám az Unom címet kapta, és fél év kellett ahhoz, hogy kiadják. Első albuma 2020 áprilisában jelent meg, a Fotofóbia nevet kapta, és 10 szám található rajta. A legnépszerűbb a Lil Frakkal közös Lej, a zene többmilliós nézettséget produkált a YouTube-on. Az album szűk egy év alatt több mint 700 ezer streamet ért el Spotify-on, és Magyarország egyik legtöbbet hallgatott előadójává emelte az énekest. Dzsúdló az albumon a felnőtté válását szeretné bemutatni, és a fiatalkortól való elszakadást. A zenék szövegeiben minden olyan problémáról hallhatunk, amit egy átlagos tinédzser/fiatal megél, beleértve a depressziót, szorongást és a szerelmi csalódásokat. 2020 szeptemberében megjelent Ennyi című dala, amely egy új fejezetet nyitott a zenész történetében, ezt követte a novemberben megjelenő Para, amely az előadó egy bevállalósabb oldalát mutatta meg. Második albuma 2021 júliusában jelent meg, a Szörnyeteg nevet viseli, 10 szám található rajta. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjain keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi. A miskolci közönség pénteken este láthatja a Helynekemben. A koncert a nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában