Jótékonyság

2021.12.16. 19:30

Babgulyást és buktát osztott a Rotary

A Rotary Club Miskolc idén is megtartotta hagyományos karácsonyi ételosztását.

AB

Fotó: Kozma István

A szervezet az Újgyőri főtéren több száz adag babgulyást és lekváros buktát biztosított a rászorulóknak. Az ételt idén is a rendőrkapitányság konyháján készíttették el. Kasperkovics Jánostól, a klub egyik tagjától megtudtuk, hogy a kezdeményezés ötlete több mint egy évtizedre nyúlik vissza. Azóta minden évben, a karácsony előtti időszakban levessel és buktával, olykor szaloncukorral is kedveskednek a nehéz körülmények között élőknek. – Az ételosztás legtöbbször a mikulásfutással összekapcsolt esemény, illetve ilyenkor látogatjuk meg az értelmi fogyatékkal élő gyermekeket is, akiknek csomagokkal készülünk. Sajnos a pandémia miatt a tavalyi évben és idén sem tudott megvalósulni a futás. Ennek ellenére, csakúgy mint korábban, most is próbáljuk az online jelentkező iskolákat – utalványok segítségével – az általuk szükségesnek vélt sporteszközökhöz hozzájuttatni – mesélt kezdeményezéseikről. 

 

– Sokan vannak rászorulók, a klub az ételosztás során ezt testközelből megtapasztalja. Nem mindenki hajléktalan, vannak, akik a környéken lévő bérházakból, lakásokból érkeznek. Legfontosabb célunk, hogy senkit se hagyjunk üres hassal távozni – hangsúlyozta Kasperkovics János.
 

(A borítóképen: Idén is sok rászoruló jutott meleg ételhez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában