Helyi életstílus

2021.12.14. 19:30

Állatbarátok adományoztak

Meleg takaró, hálózsák, szőnyeg gyűlt össze a miskolci állatmenhelyek védenceinek.

Balogh Csilla

Fotó: Vajda János

A hideg és a karácsony sok adakozó kedvű embert indított arra, hogy segítsen négylábú barátainkon. Akadtak olyanok is, akik egyszerre több holmit is adományoztak a kedvenceknek szombaton, a miskolci Szent István térre meghirdetett takarógyűjtés alkalmából.
 

Melegítheti őket 
 

– Imádom az állatokat és nagyon sajnálom őket, hogy télen abban a kis kennelben, a hideg betonon kell fagyoskodniuk. Összeszedtük hát otthon a már nem használt, régi takaróinkat és minden mást, ami melegítheti őket ebben a hidegben és elhoztuk, hogy segítsünk rajtuk. A barátaink is beszálltak, így most hármónk pokrócait adtuk le. Hoztunk szőnyeget is, amit több részre lehet vágni, több kutyusnak is jó lehet – nyilatkozta Elek Zoltánné. Az állatmenhelyek lakóinak meghirdetett adománygyűjtő akcióban az otthon feleslegessé vált takarókat a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány és a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) munkatársai vették át. Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke elmondta, hogy rendszeresen szerveznek ilyen akciókat, kitelepüléseket a város különböző pontjaira, ahol az állatbarátok megajándékozhatják a menhelyen lévő kutyusokat és cicákat, de a karácsonyi takarógyűjtési akciót első alkalommal hirdették meg az önkormányzat segítségével, mert a téli időszakban nagy szükségük van pokrócokra és használt ágyneműkre: ezek a beteg állatok alá kerülnek. 

 

Legközelebb december 18- án 15 és 17 óra között várják a Szent István térre a segíteni akarókat.
 

(A borítóképen: Gyűlt az adomány a kutyáknak, cicáknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában