Adomány

2021.12.31. 07:00

A könyv megszínesíti mindennapjaikat

Százezer forint értékben kaptak könyveket a megyei kórházban ápolt gyermekek.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

Nem minden gyermeknek adatik meg, hogy az óévet otthon, a családja körében búcsúztassa, sajnos sokan kénytelenek az év egyik legvidámabb napját is kórházban tölteni. 

 

Az olvasás lélekgyógyító

 

Az ő életüket és kórházi napjaikat szeretné színesebbé, elviselhetőbbé tenni Az Olvasás Népszerűsítéséért Alapítvány azzal a százezer forint értékű könyvcsomaggal, amelyet a Géniusz Könyváruház jóvoltából, felajánlásából adtak át szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának kis betegei számára.

 

„Szívszorító érzés belegondolni, hogy milyen sok gyermek van, akik ezeket az ünnepi alkalmakat is kórházban kénytelenek tölteni. Ezek az apróságok jó kezekben vannak, hiszen a kórház dolgozói áldozatos munkájukkal és szeretetükkel mindent megtesznek értük, de ettől függetlenül úgy érzi az ember, hogy ha megteheti, próbáljon valamit adni, amivel megszínesítheti a kis betegek mindennapjait. A könyvadomány ezt a célt szolgálja. Mert az olvasás lélekgyógyító!” – mondta az átadáskor Kondás Vilmos, a könyvesbolt tulajdonosa.

 

(A borítóképen: Kondás Vilmos és Balázsdi-Szabó Zoltánné, az alapítvány vezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában