Mikulás Sajókeresztúrban

2021.12.05. 16:30

A fehér szakáll megtévesztő (videóval)

A sajókeresztúri polgármestert a neve is kötelezi, hiszen Miklós névvel számára egyértelmű, hogy ő a Mikulás a lakóhelyén.

20201204 Sajókeresztúr Mikulás polgármester, Már hagyomány, hogy az adventi ünnepi készület részeként Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere Mikulásnak öltözve apró ajándékokkal kedveskedik a gyerekeknek krampuszai kíséretében. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

Minden évben várja a varázsport, amellyel a fizimiskája télapósra változik – mondta Kollár Miklós. A település közösségi rendezvényén, advent második vasárnapján ő hozza az ajándékokat, illetve az óvodában, iskolában is ő a Mikulás. A felkészülés már október elején elkezdődik, amikor a polgármester szakállt kezd növeszteni, amelyet „fellépés” előtt fehérre fest. Első alkalommal még senki nem tudta, mire készül és még a felnőttek sem ismerték föl – mesélte. Vannak olyan lakosok, akiknek még ma is az újdonság erejével hat az átváltozás.

A bajusz és szakáll nem divathóbort, hanem a rituálé része – emelte ki Kollár Miklós. Az öltözék alapvetően ugyanaz, de minden évben alakít rajta egy kicsit. A gyerekeknek még nem tűnt föl a hasonlóság, a cserfesebbek az iskolában időnként megjegyzik, hogy a Mikulás hangja hasonlít a polgármester bácsiéra, de maguk sem biztosak benne. Saját gyermekei már nagyok, ők büszkék arra, hogy édesapjuk a Mikulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában