Adventi időszak

2021.11.28. 08:30

Varázslatos gömbök a szántói karácsonyfán

A karácsony a csodák időszaka, ilyenkor minden lehetségesnek tűnik, fogalmazott Abaújszántó polgármestere.

Forrás: Facebook/Sáfián Ádám

Az idén is felkerültek Abaújszántó karácsonyfájára a kívánsággömbök. Sáfián Ádám, a város polgármestere örömmel adott hírt erről:

„Ma délután kollégáimmal közösen elkészítettük a kívánságokat tartalmazó gömböket és kihelyeztük azokat a Zimmermann Borozóval szemben található karácsonyfára. December 17-ig várjuk a csomagokat és ezt követően juttatjuk el a gyermekeknek, ezzel is szebbé varázsolva számukra az ünnepet! A karácsony a csodák időszaka, ilyenkor minden lehetségesnek tűnik.”

Fotó:

A kívánsággömbök gondolata két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a település vezetőinek fejében, hogy milyen szép lenne, ha a város nehéz körülmények között élő gyermekeinek teljesülhetne a karácsonyi kívánsága.

Elsőként a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársait, az általános iskola és óvoda pedagógusait vonták be az ötletükbe. Kérték, hogy fürkésszék ki, milyen ajándékot szeretnének a rászoruló gyermekek. Persze nem direktben kérdezték meg ezt tőlük, hanem például az iskolában az osztály minden tanulója elmondhatta a kívánságát, a tanító néni pedig megjegyezte a segítségre szoruló kis tanítványaik válaszát.

Svájci jótevő

Amikor a lista beérkezett a hivatalba, egy-egy kis papírra felírták a gyerekek keresztnevét, az életkorát, és hogy mit szeretnének kapni. Ezután a kis cetliket az önkormányzat dolgozói elhelyezték egy-egy gömbbe, és felakasztották azokat a város karácsonyfájára. Olyan nagy sikere volt a kezdeményezésüknek, hogy két óra leforgása alatt 50 gömböt már el is vittek a város lakói. De nemcsak a városban élők tartották fontosnak a jótékonykodást, hanem más település lakói is. Sok telefont kaptak, hogy tegyenek el nekik is egy-egy gömböt, mert ők is szeretnének meglepetést szerezni. Sőt, az egyik Svájcban élő abaújszántói pénzt küldött, hogy a város vezetői vegyék meg belőle az egyik kisgyermek ajándékát.

A családsegítő és a hivatal munkatársai pedig még ma is meghatódva mesélik azokat az élményeket, amelyeket az elmúlt években átéltek. Nagyon sok helyen örömükben sírtak a szülők, amikor megállt előttük az önkormányzat autója, és előkerült belőle a szánkó vagy az ajándékcsomag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában