Karácsonyi adomány

2021.11.18. 15:00

Tartós élelmiszert gyűjtenek az önkéntesek

Három napon keresztül hat és fél ezer önkéntes vesz részt az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójában.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Megszervezi idén is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében. A tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen – köztük Miskolcon is, az Aldiban –, háromszáz karitatív szervezet közreműködésével valósul meg.

Még jobban kell

Mintegy 15 éve az ünnepek közeledtével az Élelmiszerbank minden évben kéri az embereket, gondoljanak a rászorulókra, családokra, és az ő számukra is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert. A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt években 250 tonnánál is több adományt sikerült összegyűjteni, amiből több mint ötvenezer nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepekre.

A gyűjtés idén november 19. és 21. között, péntektől vasárnapig lesz négy kiskereskedelmi lánc – a Tesco, az Auchan, az Aldi és a Metro – áruházaiban, országszerte. Az élelmiszereket az áruházakban a zöld mellényt viselő önkénteseknél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken délután három órától este nyolcig, szombaton reggel nyolctól este hét óráig, vasárnap este hat óráig fogadják. Az adományokat a gyűjtések helyszínének környéken, a helyi karitatív szervezetek közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz, lehetőleg még az ünnep előtt.

Kivételes terheket hozott az idei november a nélkülöző emberek, családok számára. Nem csak a fűtési kiadások emelkednek a hideg időben, nem csak gyógyszerre kell többet költeni.

– Sajnos a koronavírus negyedik hulláma és az élelmiszerárak jelentős megnövekedése is a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti a legsúlyosabban. Ilyenkor még inkább szükség van a munkánkra – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

A rászorulók részére az olyan tartós élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget, mint az étolaj, cukor, hús- vagy készételkonzerv, keksz, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tartós tej, édesség vagy bármilyen hűtést nem igénylő termék.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és gyermekotthonok lakóit segítik.

(A borítóképen: Miskolcon is várják az adományokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában