díj

2021.11.14. 07:00

Tanári fődíjat kapott a Jezsu tanára

Németh Anna matematikatanár kapta a Bolyai Matematikaverseny Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tanári fődíját.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium pedagógusa több évtizede készíti fel az iskola 5.-8. évfolyamos csapatait a vetélkedőre. A tanárnő különösen annak örül, hogy az általános tantervű osztályokban tanuló jezsus diákok minden évben eljutnak az élvonalba, ahol más iskolák, gyakran speciális matematika tagozaton tanuló diákjaival is sikeresen fel tudják venni a versenyt, és érnek el dobogós vagy dobogó közeli eredményeket.

Németh Anna egyik kedvenc területe a gondolkodásfejlesztés, és különösen sokat foglalkozik olyan pedagógiai módszerek kifejlesztésével és alkalmazásával, melyek elősegítik, hogy a matematika tantárgy ne mumus, hanem örömteli, izgalmas tevékenység legyen, és nemcsak a tehetségek számára, hanem azok számára is, akik eleinte talán bátortalanabbul közelítenek felé. Szakmai munkájának gyümölcsei diákjainak a Bolyai Matematika Csapatversenyeken és más, rangos matematikaversenyeken évről-évre elért eredményei, és a Barankovics Alapítvány által országosan is elismert, a matematika tanításának módszertana területén kifejtett munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában