adománygyűjtő akció

2021.11.07. 09:00

Összejött a busz ára

A Szimbiózis Alapítvány most már meg tudja vásárolni a használt, de számukra mégis új kisbuszt.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Sikeres volt a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok, valamint a Diósgyőr Szurkolók Közösségének adománygyűjtő akciója, így a Szimbiózis Alapítvány támogató szolgálata lecserélheti kiöregedett kisbuszát.

Az alapítvány a szolgálat keretében fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzi a Miskolci és Szikszói járás területén. Számukra ez a szolgáltatás létfontosságú, mert állapotuk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe. Így tudnak eljutni naponta iskolába, speciális fejlesztésre, egészségügyi intézménybe, bevásárolni, szabadidős programra. Szüleik számára pedig biztosítja azt, hogy dolgozni mehessenek.

Két hét alatt

A régi autó cseréjére a szervezet elnyert egy pályázatot, azonban az összeg nem fedezi a vételárat, a különbözetet szerették volna a szurkolók összegyűjteni. Óriási összefogásnak köszönhetően két hét alatt meg is lett a hozzá szükséges pénz.

A Szervezett Diósgyőri Szurkolói Csoportok, valamint a DVTK mint klub több mint 813 ezer forintot gyűjtött össze a kiöregedett kisbusz cseréjére. A nemes célhoz további adományozók is csatlakoztak, így összesen 1 millió 548 ezer forint gyűlt össze. Az alapítvány most már meg tudja vásárolni a használt, de számukra mégis új kisbuszt.

„Elmondhatatlanul hálásak vagyunk az összefogásért. Azért, hogy ilyen sokan fontosnak érezték ügyünket! Mindenkinek nagyon köszönjük, aki bármilyen összeggel támogatta a jármű megvásárlását. Adni jó! Most megmutattátok, mekkora ereje van az összefogásnak”, írta közösségi oldalán örömmel a Szimbiózis Alapítvány.

(A borítóképen: Segítettek a sportolók és a szurkolók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában