Miskolc

2021.11.28. 18:00

Mézeskalácssütés helyett gyertyaöntés

Elkezdődött a Vöröskereszt megyei szervezetének november 26. és december 23. között tartó jótékonysági programja.

Apagyi Beáta

Fotó: Bujdos Tibor

A pandémia miatt tavaly nem volt rá lehetőség, most újra csatlakozott a Vöröskereszt megyei szervezete a miskolci adventi programsorozathoz. Az Aprócska karácsony, hatalmas szeretettel elnevezésű karitatív kezdeményezés keretein belül azonban most nem mézeskalácsot sütnek a járványügyi előírások miatt, hanem gyertyát öntenek.

Ehhez a munkához várják az önkéntes, szorgos „manóközösségek” jelentkezését, amelyek a díszek elkészítésében, csomagolásában, továbbá kínálásában játszanak majd fontos szerepet.

Az elkészített ajándéktárgyakat ugyanis a helyszínen meg is lehet vásárolni. Az eladásokból befolyó teljes összeget a Vöröskereszt az idei évben is a rászoruló családok karácsonyára fordítja.

Az Észak-Magyarország is csatlakozott

A programhoz az Észak munkatársai is szívesen csatlakoztak, így már biztos, hogy az 5 főből álló csapat december 14-én a Szent István téren található faházban igyekszik majd a lehető legszebb díszeket elkészíteni és azokból minél többet megvásárlásra kínálni.

Ha vannak még olyan közösségek, amelyek szívesen állnának szolgálatba a jó ügy érdekében, a regisztrációhoz szükséges dokumentumot a Szeretet Sütigyár Facebook-oldalán megtalálják.

(A borítóképen: Pénteken már elkészültek az első gyertyák. A pultnál Varga Andrea alpolgármester és Ignácz Dávid jegyző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában