zenekar

2021.11.30. 18:00

Meghódították a közönséget

Áttörést hozott az Ahol összeér című számuk és az ahhoz készült merész klip a Blahalouisiana életében.

Forrás: YouTube

A Blahalouisiana székesfehérvári beat-rock/popsoul zenekar, mely 2012 nyarán alakult. A zenekar első kislemeze, a The Wanderer három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán, a klip ma milliós megtekintésnél jár – számol be a goldrecord.hu.

Az elmúlt öt évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot – egyebek mellett a Kobuci Kert, az A38 Hajó és az Akvárium Klub visszatérő résztvevői – és fesztivált, a jubileumi 10. Fishing on Orfűn harmadik alkalommal álltak a nagyszínpadon. A Sziget, a Campus, a VOLT, az EFOTT, a Fezen és a Strand fellépőinek sorában is kiemelt helyük van.

2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként.

Az 1960-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, bluesos, countrys elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a Tonight I’ll Dress in Blue című számhoz.

A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013- as kedvencei között és a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a My Baby Wants to Leave this City is napi rotációba került az MR2-n.

A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Oroszországban, Csehországban, a Tallinn Music Weeken és Hágában is bemutatkoztak.

A Blahalouisiana 2017 október közepén új, 10 számos koronggal jelentkezett „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” címmel, amelyen helyet kapott a Petőfi rádió top 40-es slágerlistáját hetekig uraló Túl távol, elég közel és a legújabb klipes dal, a Ha élni felejtek is. A telt házas A38-as lemezbemutató után a következő mérföldkő a 2018. január 16-i, szintén telt házas müpás koncert volt. Bár a novemberben tervezett miskolci koncertjük elmaradt, jövő év elején várhatóak a borsodi megyeszékhelyen.

(A borítóképen: Jelenetfotó az Ahol összeér című dal klipjéből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában