önkéntesek

2021.11.17. 19:30

Már dolgoznak a Mikulás segédjei

Jól tudják a Zsófi-ReményVár Egyesület tagjai, hogy minden gyermek várja a Mikulást.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Mint minden évben, az egyesület az idén is besegít a Mikulásnak, hogy a szerény körülmények között élő gyermekekhez is eljusson. Az egyesület önkéntesei a hétvégén 500 mikuláscsomagot készítettek, amelyekből már csak a csokigyűjtő verseny édességei hiányoznak.

– Nemrég versenyt hirdettünk. Közösségek jelentkezését vártuk, akik táblás csokikat gyűjtenek – mondta lapunknak Ináncsi Gergely, az egyesület elnöke. Eddig 12-13 munkahely jelentkezett, de csatlakoztak olyan közösségek is, melyek versenyen kívül szeretnének segíteni. A gyűjtés végén megmérjük az édességeket, és a legtöbbet adományozó cég elnyeri az „Ország Legédesebb Munkahelye” címet. Kezdeményezésünk hagyományteremtő. A munkahelyek három kategóriában versenyeznek, hiszen nem mindegy, egy tízfős kisvállalkozásról van-e szó, vagy egy több száz fős multiról. A nyertesek jutalma egy-egy vándorserleg lesz. A csokigyűjtési akció november 22-éig tart, még lehet csatlakozni – jelezte az egyesület elnöke.

Meglepetés

Elmondta, a már elkészült 500 csomagba az egyesület által vásárolt édességek kerültek, de kaptak adományokat Ausztriában és Angliában élő magyar közösségektől is. A meglepetésekkel teli piros csomagokat a támogatott családok gyermekei kapják, s különböző intézmények: a Bükkaranyosi Általános Iskola, az Edelényi Közösségi Ház, az Edelényi Biztos Kezdet Gyerekház, a Mezőcsáti FNI (fogyatékos embereket gondozó intézet), a Sajóládi Családsegítő, az Abaújkéri Gyógypedagógiai Iskola, a Kázsmárki Tanoda és az Emődi Családsegítő.

Az egyesület tagjai a családokhoz személyesen látogatnak el december 5-én, az intézményekbe a járványügyi szabályoknak megfelelően.

– Egyik gyermek sem tehet róla, hogy milyen élethelyzetbe születik. A nehéz anyagi körülmények között élő szülőknek sokszor a mindennapi megélhetés is gondot jelent, Mikulásra egy-egy szelet csokit vagy Mikulás-figurát tudnak csak vásárolni. De az ő gyermekeik is ugyanúgy várják a jóságos nagyszakállút. A legnagyobb öröm számukra az édesség, ezért készítettük a sok-sok csomagot – tette hozzá Ináncsi Gergely.

(A borítóképen: Készülnek a csomagok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában