Önkéntesség napja

2021.11.26. 08:30

Jelöléseket várnak a megye önkéntese díjra

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Önkénteseket díjazna az önkéntesség világnapja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1985-ben hozta meg határozatát, hogy december 5. az önkéntesség világnapja legyen. A Miniszterelnökség fenntartásában működő szervezet, kapcsolódva a kezdeményezéshez, 2021-ben is keresi azt a 3 személyt, akiket kitüntethet a megye önkéntese díjjal.

„Az Év Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkéntese 2022” díjjal a megyében kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyek munkáját ismernék el, a díjra a megyében működő civil, for- és nonprofit szervezetek, intézmények, egyházak, önkormányzatok és magánszemélyek jelölhetnek, a jelöléseket november 25-ig várják a [email protected] címre. (A jelölés tartalmazza a jelölt rövid bemutatását, a jelölés indoklását.)

A díjazottakat 40-40 ezer forint díjazásban részesítik az önkéntesség napján. A beérkezett jelöléseket egy háromfős bizottság bírálja majd el, amelynek tagjai: Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője és Holczinger Ferenc SJ atya, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában