műszerész

2021.11.19. 19:30

Fél évszázada órákat javít a kövesdi mester

Két egyforma hiba nincs, vallja a kitüntetett műszerész.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A matyóvárosban dolgozik Popovics László, a róla elnevezett órásbolt vezetője, aki a napokban a Magyar Gazdaságért díjat vette át Tállai András miniszterhelyettes államtitkártól, a térség országgyűlési képviselőjétől.

Az oroszokat gyógyítja

– A kitüntetett már több mint ötven esztendeje él a szakmájának, és fiával, aki szintén óraműves, hozzájárul térségünk és a magyar gazdaság megerősödéséhez, fejlődéséhez – mondta az üzletben rendezett ünnepélyes ceremónián a politikus.

A díjazott mester így beszélt a szakmájáról és a munkájáról:

– Aki betér hozzám, azzal az egyszerű panasszal jön, hogy nem jár az órája – vette át a szót az elismerésben részesített szakember, majd így folytatta: – Mivel két egyforma hiba nincs, ezért nekem szó szerint ki kell bogoznom, hogy hol a probléma. Amennyiben kitört a kerékből egy fog, nem elegendő, ha a kereket kicserélem, azt is tisztáznom kell, hogy mi okozta a problémát, aztán állhatok hozzá a tényleges javításhoz.

Popovics László ezután arról beszélt, hogy napjainkban már egyre kevesebben javíttatnak, és többnyire a hetvenes években forgalomba került orosz órákat gyógyítgatja.

– Az újabb és az egészen új időjelzők kilencven százaléka elemes – közölte –, ezek közül a márkások tíz-tizenöt évig is hibátlanul menetelnek. Az ilyen és ehhez hasonló órák préseltek, az esetleg bajba ­került szerkezetüket pedig csak akkor érdemes orvosolni, ha a tokjuk jó állapotban van.

(A borítóképen: Tállai András adta át Popovics László díját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában