Sportemléknap

2021.11.14. 13:00

Emléknapot rendeztek a testnevelő tiszteletére

Személyes közreműködésével, szervezőkészségével tömegeket tudott megmozgatni.

Forrás: ÉM

Sportemléknapot tartottak a közelmúltban Ároktőn, amelynek keretén belül megemlékeztek a kiváló testnevelő tanárról, Tóth Zoltánról, tájékoztatott Szabóné Csizmadia Judit polgármester.

– Településünkön és a Dr. Mészáros Kálmán Általános Iskolában több éven keresztül a sportélet aktív részese volt, a kiváló szakember nem csupán díjak, kupák sokaságával hívta fel az iskolára a figyelmet, hanem személyes közreműködésével, szervezőkészségével tömegeket tudott megmozgatni. Szinte megszámlálhatatlan serleg, kupa, oklevél őrzi a tevékeny és eredményes munkáját – mondta a polgármester.

Élelmiszerosztás

– A múlt hónapban burgonyát, hagymát, almát osztottunk a szociális keret terhére, melyből a teljes lakosság, összesen 360 család részesült. A családok nagyon örültek, és megköszönték, hogy ily módon is gondoskodik az önkormányzati testület róluk – tájékoztatott Szabóné Csizmadia Judit. – Szintén szociális keretből 10 ezer forint iskoláztatási és óvodáztatási támogatást nyújtottunk minden iskolában, óvodában, középiskolában és felsőfokú tanulmányt folytató gyermeknek. A Belügyminisztériumhoz ebben az évben is benyújtottuk a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához pályázatunkat, melynek keretén belül településünket több mint kilencmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették. Így a rászorulók részére 480 erdei köbméter kemény lombos tűzifát fogunk kiosztani. Ennek előkészületeit most végezzük – tette hozzá.

Novemberben a településen már másodszor Egészségnapot szerveztek az EFOP1.6.2. pályázaton belül. Nagy érdeklődés mellett 10 órától délután 3 óráig a lakosság különböző egészségszűréseken vehetett részt. Kardiológiai, mozgásszervi, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, szájüregszűrést és általános állapotfelmérést végeztek szakorvosok, ápolók.

(A borítóképen: Jól termett idén is az ároktői homoktövis)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában