Koncert

2021.11.06. 13:00

Életigenlő dalait hozza Miskolcra a Margaret Island

Miskolcon klubturnézik a méltán híres Margaret Island zenekar.

Apagyi Beáta

Forrás: facebook.com/margaretisland

Szombat este a Helynekem színpadán a klasszikusok mellett -Eső, Hóvirág, Nem voltál jó- a friss nagylemez dalai is felcsendülnek majd, többek között a Meddig maradunk még, a Ha elvesznél és a Senki nem felel.

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf, Füstös Bálint triójából alakuló popzenekar rangos helyet foglal el a hazai könnyűzenei palettán. Sikerüket a 2016-os Eső című dal hozta meg, amit újabbnál újabb, egyre életigenlőbb dalok követtek. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva folyamatosan újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik. A fiatalok a hazai fesztiválok, rádiós toplisták mellett számos díjat tudhatnak a magukénak.

A csapat a pandémia alatt sem tétlenkedett: több új dallal – Valahol, Boldogságtól -, közreműködéssel – Pilvaker 2020: Pogány imádság; Strand Fesztivál AllStars: Mama, kérlek; -és stream koncerttel jelentkezett.

Legutóbbi daluk a Ha elvesznél, ami a 2021 szeptemberében megjelenő 4. nagylemezük egyik előfutára. A dalról Lábas Viki a kultura.hu-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Sokszor elvesztünk az elmúlt időszakban, az egész lemezt bizonytalanság jellemzi. Amíg Fonyódon voltunk, volt időnk gondolkozni, teljesen kiszakadtunk a város lüktetéséből, és mindent megkérdőjeleztünk, amik mi vagyunk és amik mi lehetünk mások szemében. Hallgatnak még minket az emberek? Lesz-e még jövőnk? A stábunkkal mi lesz? Elegek vagyunk-e ahhoz, hogy megtartsuk a lendületet és legyen még több lemez? Releváns-e a létezésünk a zeneiparban Magyarországon? Ezek a kérdések valószínűleg a vírushelyzet nélkül is megfogalmazódtak volna bennünk, hiszen hétéves a zenekar, ami fordulópont mindenki életében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában