Koncertajánló

2021.11.03. 19:30

Carson Coma: humor és bohóság

Egyfajta kirándulásként él meg minden vidéki koncertet a csapat.

Forrás: Carson Coma

A Carson Coma 2018- ban alapított magyar alternatív rockegyüttes. Zenéjükre jellemző a pozitív üzenet, a humor és a fiatalos bohóság – határozza meg a zenekart a wikipedia.org. 2018 szeptemberében adták ki első singlejüket What a Time to be Alive címmel, melyhez videóklipet is készítettek.

A gimis zenekarként indult együttes ‘60-as évek beatzenéje iránti rajongása fellelhető ebben a videóban.

Ez lett az igazi védjegye a zenekarnak, rákontrázva az elmúlt évek sadboy kultúrájára, ők mindig pozitív üzeneteket közvetítenek, minden vidéki koncertet egyfajta osztálykirándulásként él meg a csapat, akik nemcsak egy alkotói csoportként dolgoznak együtt, hanem baráti társaságként is.

Díjak sora

A Hangfoglaló és a Kikeltető tehetségkutatón nyújtott teljesítményük alapján mind a szakma, mind a közönség megismerte és megkedvelte őket. 2019 elején felvették első nagylemezüket Corduroy Club címen.

Pár hónap leforgása alatt a zenekar fellépett a legnagyobb budapesti klubokban olyan előadók előtt, mint az Elefánt, a Middlemist Red vagy a Blahalouisiana.

A zenekarral az első nyáron a legtöbb hazai fesztiválon találkozhatott a közönség. 2019-ben a 04. Magyar Klipszemlén négy díjat nyertek, köztük a legjobb klipért járó fődíjat a Song About My Grandma videójával. 2019 novemberében jelent meg a Carson Coma harmadik videoklipje, a Peti és én. 2020- ban került a közönség elé a zenekar negyedik videóklipje, az Én még sohasem. 2020 tavaszán a Carson Coma Fonogram-díjat nyert az év felfedezettje kategóriában.

Ezt követően született az együttes legújabb videóklipje, az Egyszerűen semmi sem egyszerű. 2020 augusztus elején debütált a csapat legfrissebb klipje, ami a Na mindegy című dalhoz készült. 2020 októberi a 2. albumuk. 2021-ből való a Pók című új dal, amely hetekig volt előkelő helyen a különböző streamingtoplistákon.

A zenekart november 19-én Miskolcon a Helynekemben láthatják a rajongók.

(A borítóképen: Hamarosan Miskolcon is fellép a Carson Coma)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában