Gyász

2021.11.06. 21:00

Baumann Gáspár emlékére

Életének 83. évében elhunyt Baumann Gáspár testnevelő tanár, aki vezetőként és edzőként is hosszú ideig szolgálta a DVTK-t.

Pakson végezte általános iskolai tanulmányait, majd Baján és Kecskeméten járt középiskolába. A pécsi főiskolán szerzett diplomát, NB I.-es kosárlabdázóként – ez a műfaj volt a kedvence és a mindene – pedig ugyancsak Kecskeméten szerepelt, majd a DVTK oszlopos tagja lett.

A kiválóan felkészült sportember mindössze harmincévesen lett a diósgyőriek elnökségi tagja, egyben módszertani és szakmai ügyekért felelős elnökhelyettese. A nyolcvanas években a piros-fehérek élvonalbeli női kosarasait több szezonon keresztül edzette, szakvezetőként olyan kiválóságokkal dolgozott, mint például Áron Balázsné, Medgyessy Judit és Winter Ilona. Később ismét tanárként dolgozott, majd a nagykőrösiek élvonalbeli női gárdájának trénereként munkálkodott, aztán visszatért a borsodi megyeszékhelyre, ahol a Gábor Áron Műszaki Középiskolában tanított.

Baumann Gáspár halk szavú, ugyanakkor mosolygós és nagy tekintélyű szakember volt: soha nem kiabált, a meg­győzés eszközével dolgozott, gyakran kikérték a véleményét, és ajánlásait rendre meg is fogadták. Az oktatás területén dolgozó kollégái kedvelték, a versenysportban munkálkodók pedig számítottak a tanácsaira.

Temetésére november 11-én, csütörtökön 13 órától kerül sor a Mindszenti evangélikus temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában