DVTK Jegesmedvék

2021.11.30. 12:00

Az összekötő kapocs

A ligameccseken rendre négy színben pompázik a DVTK Jegesmedvék főszurkolója.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Fotó: Picasa

A helyi hokisok egykor sárgában és feketében szerepeltek, manapság viszont már piros-fehérben lépnek jégre. Az Erste Ligában a csapat első számú szimpatizánsa azonban keveri a két összeállítást.

Itthon és idegenben

– Negyvenhárom éve, 1978-ban kötöttem „házasságot” a sportággal – kezdte Sztojkó László. – Hajdanán sárga-feketében futottak ki a küzdőtérre a fiúk, aztán betagozódtak a DVTK-ba, és természetesen felvették a piros-fehér szerelést. Jómagam hagyománytisztelő ember vagyok: büszkeséggel gondolok a dicső múltra, de nem utasítom el az újdonságot sem. Sokan másképpen gondolkodnak: vagy az egyiket, vagy a másikat ismerik el, én pedig az összekötő kapocs tisztét töltöm be. Az a néző, aki békít, aki korlátokat bont le, továbbá összekapcsolja a tovatűnt időt a jelennel. Hiszem és tudom, hogy a miskolci jégkorongsportnak sikeres lesz a jövője még akkor is, ha az illetékesek a fiatalítás jegyében pillanatnyilag az elkövetkezendő esztendők csapatát építik.

A Jegesmacik törzsgárdajelvényét viselő szurkolója szinte egyetlen mérkőzést sem hagy ki: hazai környezetben és idegenben egyaránt biztatja kedvenceit.

(A borítóképen: A főszurkoló sárga-feketében és piros-fehérben dobol)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában