évgyűrűk

2021.11.05. 19:00

A tündéreknél szívnak jó levegőt az idősek

Unokákat is várnak a tüdőgyulladás világnapján tartott sétára Óz miskolci birodalmába.

Forrás: Olvasónk küldet

Idén más helyszínen, a Tündérkert területén rendezi meg a Séta az egészséges tüdőért hagyományos rendezvényét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, a tüdőgyulladás világnapjához kapcsolódóan. A sétáló menethez csatlakozni vágyók november 13-án 10 órakor találkoznak a diósgyőri városközpontban, az Ady Endre Művelődési Ház előtti téren, az Árpád utca 4. szám alatt. A rendezvényre szeretettel várják a kisebbeket is.

A koronavírus miatt napjainkban ismét különösen aktuálissá vált a november 12-ei tüdőgyulladás világnapja. A WHO 2008-ban vezette be a jeles napot, akkor még kizárólag a fejlődő országok súlyos terheltsége miatt. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet rá, hogy higiénikus körülmények között megelőzhető a betegség, illetve lehetőséget teremtsen a tüdőgyulladást kezelő gyógymódok sorának bővítésére. Ennek egyik leghatékonyabb módja a rendszeres testmozgás jó levegőn.

– Minden évben megszervezzük a Séta az egészséges tüdőért nevű programot a megyei nyugdíjasok érdekvédelmi szövetsége keretében, amelyet hol Miskolctapolcán, hol Lillafüreden tartunk meg – mondta Molnár József szervező, az Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub Sajókeresztúr vezetője. – Most azt találtuk ki, hogy rendhagyó módon a Diósgyőri várnál a Tündérkertet látogatjuk meg. Bár a vendéglátóipari egységek zárva vannak, de sétálni tudunk és a tüdőnket is tele tudjuk szívni oxigénnel.

(A borítóképen: Idén is összegyűlnek és sétálnak a világnapon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában