Márton-nap

2021.11.14. 14:00

A libát tették a PONTközPONT-ba

Kellemes hangulatú délelőttöt töltöttek együtt a belvárosi közösségi térben.

Nagy-Hankó Krisztina

A néphagyományokhoz kötődő játékos délelőttöt szerveztek kisgyermekeknek és szüleiknek Márton napján a PONTközPONT-ban. Mindig arra törekszik a közösségi foglalkozások kapcsán, hogy az életkori sajátosságaiknak megfelelő programot állítson össze a gyerekeknek – mondta Rónai Györgyi, a közösségi tér munkatársa.

A Márton-naphoz szorosan kötődik a liba alakja, ezért ezzel az állattal kapcsolatban voltak játékok, mondókák és zene. Libakeresés, libadobáló játék, valamint libatollragasztás és festés is szerepelt a foglalatosságok között.

Ezúttal kevesebben

Általában telt házasak a meghirdetett programjaik, most is többen jelezték előre, hogy részt vesznek majd az eseményen, de végül csak kevesen tudtak eljönni a megbetegedések miatt – emelte ki a házigazda. Hozzátette: azok azonban, akik részt vettek a mostani Márton-napi mulatságon, remekül érezték magukat. Az anyukák is vágynak a közösségbe, főleg annyi bezártság után, szívesen jönnek el ilyen és ehhez hasonló programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában