Metál

2021.11.18. 18:00

A Johannita Lovagok és a Moby Dick

Különleges zenei csemege várja pénteken este a metálzene kedvelőit a miskolci Ady Endre Művelődési Házban.

Szaniszló Bálint

20210706 Dunaújváros A Metal Factory fesztivál első napja a Szalki-szigeten A képen: Moby Dick zenekar Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Forrás: ÉM

Fotó: Zsedrovits Enikő

A miskolci Zord és a soproni Innistrad társaságában lép fel november 19-én este az Ady Endre Művelődési Házban a Moby Dick együttes. A műsort a Johannita Lovagok Miskolc műsora is színesíti. A koncertfolyam este 6 órakor kezdődik, előtte fél 6-kor lesz a kapunyitás. A szabályok szerint a koncert csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható.

A Moby Dick 1981-ben Sopronban alakult rockbanda. A magyarországi rock- és metálszíntér egyik legrégebbi és kétségtelenül legjelentősebb formációihoz tartozó zenekara. A ma is aktívan koncertező együttes nem egyszerűen a névjegyét tette le a hazai rockzenei élet színpadán, hanem kemény hangzásával, stílusformáló zenei világával alapvető hatással van a jelenkori fiatal generáció alkotói tevékenységére is. Sokan a Moby Dick miatt kezdtek el zenélni és bandát alapítani, hogy továbbvigyék azt az életérzést és világlátást, amit megismertek a „bálnavadászok” zenéjében és koncertjein.

Mint a gótikában a zárókő

A Moby Dick olyan a magyarországi fémzenei világban, mint a gótikában a zárókő. A munkásságuk nemcsak egy több évtizedes korszak emblematikus építménye, hanem konkrétan a magyar metál elképzelhetetlen a Moby Dick alkotói tevékenysége nélkül. A pályafutásuk során fellépéseikre eladott belépőjegyek meghaladták a 360 ezret, az eddigi albumok összesített fogyása megközelíti a 200 ezret. A Moby Dick-koncerteken átélt élmény mindenki számára felejthetetlen és pótolhatatlan emlékké válik. Korszakokon átívelő, örök érvényű, mindig aktuális szövegeikkel bárkit fel tudnak rázni, ki tudnak emelni a mindennapok monotonitásából. A Moby Dick országosan is kiemelkedő rajongótáborába tartozni olyan, mint egy testvéri szövetség, a banda zenéje pedig generációkat összekötő kapocs. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a koncertjeiken minden korosztály képviselteti magát. Ahol megjelenik a Moby Dick, ott szép számú „seregek” gyűlnek, hogy győztes csatába induljanak a Keresztes vitéz című nóta szólamaira.

(A borítóképen: Igazi zúzós metálzenét játszik a Moby Dick)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában