gyűjtés

2021.11.06. 17:00

A gyerekek boldog karácsonyáért

Gyűjtést szervez a Miskolci Egyetem, hogy a rászoruló gyerekeknek is szép karácsonyuk lehessen. Horváth Zita rektor arra kéri az egyetem polgárait, hogy minél többen csatlakozzanak a jó ügyhöz.

„Egy olyan régióban, ahol mi élünk és dolgozunk, sok hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyerek él, akik közül sokaknak még az is nehézséget jelent, hogy eljusson az iskolába, vagy, hogy meleg ételt kapjon, ha délután hazamegy az otthonába. Sok családnak gondot okoz megvenni egy-egy ruhadarabot, írószert, vagy játékot.

A vírushelyzet pedig csak még tovább súlyosbította az eddig is nehéz körülmények között élők helyzetét, mert lehet, hogy a család egyetlen kenyérkeresője is elvesztette az állását, a megélhetést jelentő biztos fizetést.

Karácsonyhoz közeledve gondoljunk most rájuk, és segítsük őket! Biztosan sokunknál van otthon olyan kinőtt gyerekruha, megunt játék, feleslegessé vált iskolaszer, amire már nincs szükségünk, de még jó állapotban van, és valakinek még örömet szerezhetünk vele” – fogalmazott a rektor.

Az adományokat november 8-ától december 10-éig lehet elhelyezni az egyetem előcsarnokában alakított gyűjtőhelyre.

Aki teheti, csokoládéval, édességgel is támogathatja a Sütni jó! Alapítványon keresztül (elnöke Galamb Alex) a rászoruló gyerekeket Mikulás alkalmából. Az adományokat december 3-án, péntek 10 óráig lehet leadni ugyanazon a helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában