Várják a kilométereket

2021.11.11. 08:30

45 nap alatt a Föld körül: a rák elleni küzdelmet is segíti a kihívás

Segítenek a mozgásra ösztönző kihívással a rákos betegeknek is a résztvevők.

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

Megyénkből is várja a kilométereket a „45 nap alatt a Föld körül” kihívás keretében a Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület. A mozgásra ösztönző kihívás során a szervezetek azt szeretnék elérni, hogy minél többen csatlakozzanak az egészséges életmódhoz, ezzel is segítve a rák elleni küzdelmet.

Az ősz folyamán országszerte „világ körüli” útra indultak a prosztatarákos férfiak, s minél több betegtársat, családtagot és civil támogatót szeretnének Borsod megyéből is bevonni egy kilométergyűjtő kihívásba. Hazai urológusok és onkológusok is kiemelik a nemzetközi vizsgálatok tapasztalatait: minden daganatos beteg tehet önmagáért azzal, ha rendszeresen mozog. A napi legalább 30 perces aktív testmozgás hozzájárulhat az állapotjavuláshoz és javíthatja az életkilátásokat még egy életet fenyegető betegség diagnózisa után is.

A kezdeményezők annyit kérnek, hogy az aktivitásukról minél többen és minél többször adjanak hírt a résztvevők a kihívás weboldalán, ezzel ösztönözve másokat is a mozgásra.

A www.45nap.hu oldalon térképen követhető, hogy az összegyűjtött kilométerekkel meddig jutottak, itt bárki hozzáadhatja saját teljesítményét is a számlálóhoz. A kilométereket vagy mozgással töltött perceket november 14-ig lehet feltölteni.

(A borítóképen: Gyaloglással is népszerűsíthető az egészséges életmód)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában