Őszi zöldség- és gyümölcskiállítás

2021.10.10. 07:00

Ünnep is volt a kiállításon Mezőkövesden

A rendezvényen 42 kiállító mutatta be a kertjében megtermelt javakat.

Forrás: MÚ

Bemutatták a matyó rózsa névre keresztelt rózsafajtát, melyet Márk Gergely kertészetében nemesítettek, így Mezőkövesd saját matyó rózsafajtával is büszkélkedhet. A csodaszép, piros, selymes virágot a Matyó Kertbarát Egyesület által, immár kilencedik alkalommal megszervezett Őszi zöldség- és gyümölcskiállítás közelmúltban megtartott megnyitóján láthatta a közönség.

Újdonságok is

A tárlaton 42 mezőkövesdi, szomolyai, tardi, füzesabonyi, rimaszombati, hajdúböszörményi kiállító mutatta be a kertjében megtermelt almákat, szőlőket, paprikákat, paradicsomokat, egyéb terméseket, valamint az azokból készített lekvárokat, befőtteket, szörpöket. Emellett újdonságként különböző kézműves termékek, kerti törpék, újságpapírból készített koszorúk is voltak a kiállításon. Mintegy 20 óvodai, iskolai tündérkert-összeállítás és négy madárijesztő is helyet kapott a gyümölcsök mellett a rendezvényközpontban.

Mindemellett a szervező egyesület fennállásának 10. jubileumát is ünnepelte. A tárlaton Herkely Károly elnök gondolatai után dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Gordos Attila esperes és dr. Medvegy János plébános megáldotta a zöldségeket, gyümölcsöket.

Az esemény után az egyesület tagjai és vendégeik közösen emlékeztek vissza az elmúlt tíz évre a Millennium Étteremben.

(A borítóképen: A gyerekeknek is tetszettek a látnivalók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában