beruházás

2021.10.19. 15:30

Szépül Gömör gyöngyszeme

A Pohánka Vendégház és a vegyesbolt után rövidesen a Biokertes Vendégházat, valamint az extenzív gyümölcsöst is átadják a faluban.

Marosréti Ervin

A kis határ menti faluban a csendes, nyugodt kikapcsolódásra vágyók találnak otthonra, de az elmúlt időszakban a gyalogos, a lovas és a kerékpáros turizmus is egyre inkább fellendülőben van. Az osztálykirándulások, az ökoprogramok, valamint az évről évre ismétlődő festőtáborok távolabbról érkező vendégeket is elkalauzoltak az alig százlelkes településre.

A néhány héttel ezelőtt átadott fejlesztésnek köszönhetően a vendégéjszakák számát tudták növelni a helyiek, ugyanis megnyitotta kapuit a különleges anyagokból készült, gyakorlatilag önfenntartó Pohánka Vendégház. Szükség volt rá, hiszen a turisták bármelyik irányban több mint húsz kilométer megtétele után hajthatnák álomra a fejüket.

Büszkék a boltra

A helyiek legalább ennyire fontos napként élték meg, amikor ismételten megnyílt a falu vegyesboltja, ahol alapvető termékek mellett a helyben készült finomsághoz is hozzájuthatnak a vásárlók. A beruházás azért is lényeges volt, mert így nem kell feltétlenül autóba ülni és bevásárló körutat tartani a környék nagyobb városaiban.

A Gömöri Termékház tradicionális, boltíves, tornácos épület. Részben a helyi kistermelők portékáit fogja össze, részben a falu lakosai és az odalátogatók számára biztosít alapvető élelmiszereket, valamint a Gömöri mulcsos szörpök termékboltja is.

Sokat tesznek a sikerért

– Nap mint nap megdolgozunk azért, hogy hozzánk látogassanak a turisták, és a falu lakói számára is biztosítsuk a nyugodt megélhetéshez szükséges feltételeket – tette hozzá É. Kovács Judit, Gömörszőlős polgármestere. – Minden szempontból a látogatók kedvében kell járjunk, hiszen tartalmas programokra, élményekre vágynak, amit mi kemény munkával meg tudunk nekik adni. A falu az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és a közeljövőben újabb okunk lesz az örömre. A Pohánka Vendégház és a vegyesbolt is remekül illeszkedik a terveink közé, bízom benne, hogy nagyon hamar benépesül, és szeretni fogják a látogatók.

Újabb beruházások

Hamarosan a Gömör Szíve projekt további beruházásait is átadják a településen, így a közösség szolgálatába kerül a Biokertes Vendégház és az extenzív gyümölcsös is.

(A borítóképen: Nemrégiben nyílt meg a vegyesbolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában