Városi versmondó verseny

2021.10.21. 15:30

Szavalva emlékeztek az 1956-os forradalomra

Városi versmondó versenyt hirdetett a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Szalai Katalin

Fotó: Bujdos Tibor

A szavalóversenyt először 2013-ban hívta életre a könyvtár azzal a szándékkal, hogy a miskolci diákok a magyar és a világirodalom legszebb verseivel tisztelegjenek az 1956-os hősök emléke előtt. A pandémia miatt tavaly még az online térben rendezték meg a szervezők a versenyt. De idén már újra élőben értékelhetett a zsűri: Szirbik Bernadett, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Püspöki Péter drámapedagógus, a Komlóstetői Református Általános Iskola igazgatója és Tóth Csaba, Miskolc Kulturális és Sport Osztályának vezetője.

Idén is két korcsoportban versenyeztek a fiatalok. Az általános iskolák 7–8. osztályai és a középiskolai évfolyamok tanulói vehettek részt a megmérettetésben. Minden oktatási intézményből 3-3 diák nevezhetett. Összesen 18 általános iskolás és 8 középiskolás diák küldte be a jelentkezési lapját. Az első helyezett diákok jövőre Miskolc költészet napi ünnepségén is fellépnek majd.

(A borítóképen: Az alkalomhoz illő versekkel készültek a fiatalok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában