Gyermekolvasók Királynője és Királya

2021.10.04. 19:00

Olvasókirályság születik

Megválasztják a Gyermekolvasók Királynőjét és Királyát a megyei könyvtárban.

Detzky Anna

Idén is megkoronázzák a Gyermekolvasók Királynőjét és Királyát, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében. Azok kaphatják meg ezt a mesés címet, akik ismerik Bambi történetét, mert olvasták Felix Salten népszerű regényét és sikerrel szerepelnek az ünnepélyes alkalomra kiírt pályázaton – írja honlapján a megyei könyvtár.

A szövegértést tesztelik

A Bambi című ifjúsági regény tartalmára épülő feladatlapot állítottak össze a Gyermekkönyvtár munkatársai. A hat darabos kérdéssor szeptember közepétől letölthető az intézmény internetes felületéről, vagy személyesen is át lehet venni a helyszínen, a 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. szám alatt. A helyes válaszokon túl, a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és osztályát kell feltüntetni rajta. A feladatok megoldásához a könyv bármelyik kiadása felhasználható. A szövegértést vizsgáló kérdések között az időrendiségre és a szereplők kilétére vonatkozó kérdések is találhatók. Továbbá össze kell kapcsolni a regény állatainak idézeteit a feltüntetett képekkel, bekarikázni és kigyűjteni a karakterek neveit a szókeresőből és megadott témára egy oldalas fogalmazást írni. Az egyik választható téma a cselekményt feldolgozó Disney rajzfilmre épül, a másik pedig egy részletből kiinduló fantázia mese. A kész feladatlapok beérkezésének határideje: 2021. október 5. A fenti címre személyesen, postán, vagy a [email protected] címre e-mailen várják a kitöltött tudáspróbákat. A Gyermekolvasók Királynője és Királya cím kiosztása, valamint a könyvajándékok ünnepélyes átadása 2021. október 10-én, az Országos Könyvtári Napok záró rendezvényén, a Könyves vasárnapon lesz – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában