Magyarország vs. Anglia

2021.10.16. 15:30

Ők is kiszurkolták a pontrablást

Miskolciak is szurkoltak a magyar labdarúgó-­válogatottnak az angol fővárosban.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A futball szentélyében rendezett világbajnoki selejtező nagy meglepetéssel ért véget: a mieink 1–1-et harcoltak ki a házigazdákkal szemben, ettől függetlenül nincs esélyük arra, hogy csoportjukban megszerezzék a pótselejtezőt érő második helyet.

Óriási élmény volt

– Nagyon sok magyar volt a híres Wembley Stadionban, amelytől mintegy húszpercnyi gyaloglásra lakunk – újságolta lapunknak a miskolci Burghardt Péter, aki a családjával mintegy húsz esztendeje él és dolgozik a szigetország fővárosában.

– Mindig óriási élményt jelent, ha itt szurkolhatunk a honfitársainknak, ezért természetesen idejében megvettük a jegyeinket. Mi öten voltunk – Dombi Petra, Kerényi Márk, Burghardt Brandon, Burghardt-Kóta Erika, továbbá jómagam –, és elmondhatom, hogy nagyszerűen éreztük magunkat. Magyar szempontból csodálatos volt az összecsapás, hiszen vezettünk, de a hazaiak egyenlítő gólja után is kiválóan tartották magukat a fiúk. A szünet után picit féltettük Szoboszlaiékat, akik azonban pompásan megoldották a feladatukat, jól védekeztek és ha lehetőségük nyílt rá, ellenakciók vezetésére is futotta az erejükből. A csaknem hetvenezer néző felejthetetlen atmoszférát teremtett, és bár sokszor jártunk már ebben az arénában, ez a kilencven perc örökké emlékezetes marad számunkra – mondta.

(A miskolci Burghardt Péter (alul jobbról) és családjának tagjai a Wembley-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában