Töretlen lelkesedés

2021.10.18. 13:00

Nem áll az idő az Idővár Nyugdíjas Klubban

Mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött a tagok, az év végét is méltóképpen kívánják lezárni.

Apagyi Beáta

Fotó: Olvasónktól

A Kazincbarcikán található Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai folyamatosan próbáltak hagyományos programjaikkal kedveskedni a fiatalabbaknak és az időseknek egyaránt, amelyeket a felkészüléseket kivéve a szabadban rendeztek meg.

– A meghívásoknak minden esetben igyekeztünk eleget tenni, akárhova hívtak bennünket játszani, kézműves-foglalkozásokra, ott voltunk. Többek között a Kölyöksziget két délutáni programján, a nagybarcai játékos délutánon és falunapon, illetve szeptemberben Miskolcon is a Magyarországi Légimentésért Alapítvány meghívására. Valamennyi eseményünket az újrahasznosítás jegyében tartottuk meg, felhasználva minden alapanyagunk maradékát – számolt be Pelle Anna, a klub vezetője. – Aktív tagjaink több alkalommal ellátogattak a városban található gondozóházbeli idős barátainkhoz egy kis beszélgetésre, továbbá kavicsokat, mandalákat festettek, őszi levelekből díszeket készítettek. Ezek mellett készültünk a Kincsem Napközi foglalkozására is. Egyéb szórakozásban is volt részünk, Edelényben többen részt vettünk a miskolci szimfonikusok Kastélyszerenádján is. Kis csapatunkkal vidám hetet töltöttünk Balatonföldváron és környékén az indián ősz jegyében. A viszonylag hűvös idő sem szegte kedvünket: sütöttünk, főztünk közösen, ha tehettük, kirándultunk, mesés helyek vártak bennünket. A pandémia alatt kisebb-nagyobb csoportokban, online formában gyakran találkoztunk, de nagy volt az öröm, amikor ősszel személyesen is összegyűlhettünk a klubban is. Majd jött az október, az idősek napja és hónapja. Érdekes, színvonalas, vidám programok vártak és várnak ránk. A teljesség igénye nélkül koncertek, könyves vasárnap, szüreti vigalom, Ki mit ­tud?-ok, hangversenyek – sorolta a vezető. – Jelentős számunkra az EduSenior Kincsestár nevű Facebook-oldalunk létrehozása, ahol olyan alkotásokat gyűjtöttünk össze, amik a „Helyi értékek feltárása, honismeret – évfordulók, emlékezések, emlékeink, nagyjaink megéltük, átéltük, túléltük” témákban készültek – tette hozzá.

Készülnek 2022-re

– A továbbiakban a rendes kerékvágás szerint tesszük majd a dolgunk. A páros heteken klubfoglalkozásokat tartunk, kihasználjuk Kazincbarcika kulturális lehetőségeit. Készülünk a hagyományos Márton-napi vacsoránkra, névnapjaink, születésnapjaink közös ünneplésére, őszi játszóházi foglalkozásra, ünnepváró programjainkra hívjuk a fiatalokat, szeretnénk elbúcsúzni még az ünnepek előtt az évtől, a pandémiától, és már tervezzük a következő évi kirándulásainkat is – mondta töretlen lelkesedéssel Pelle Anna.

(A borítóképen: A Kölyöksziget programjain is részt vettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában