Mindszenthavi Mulatság

2021.10.10. 08:00

Művészet, fesztivál, bor a Bodrog folyó mentén

Kiváló nedűket és színes programokat kínál a hétvégén a Mindszenthavi Mulatság.

Hegyi Erika

Fotó: Shutterstock

Az aszúbor első írásos említésének 450. évfordulójára emlékezve kezdődött el Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud fesztiválja, a Mindszenthavi Mulatság. A háromnapos rendezvény helyi termelők kezdeményezésére született meg 11 évvel ezelőtt Bodrogkeresztúrban, amelyen a település borászai, kézművesei és művészei látják vendégül az érdeklődőket és ismertetik meg velük a települést, a helyi értékeket.

Mézek, sajtok

Az utolsó meleg őszi hétvégét kihasználva változatos programokkal várják idén is a vendégeket. Dűlőtúrák és borvacsorák bodrogkeresztúri borokkal, tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás, aszúszedés, kiállítások, folk- és ­dzsesszkoncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások tarkítják a rendezvényt. A borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei, szakácsai, sajt-, lekvárkészítői biztosítják.

A borászok által megrajzolt térképet helyi termelők színesítik. Kóstolni lehet helyi mézet, sajtot, lekvárt, szörpöt, sőt bármennyire bizarrnak tűnik, még borecetet is. A kultúrának is nagy szerep jut, az udvarokban koncerteken szórakozhatnak a vendégek. A helybéli lakosok szüreti felvonulásáról sem szabad lemaradni. Mindemellett kiállításokon mutatkoznak be a helyi művészek.

A fesztiválra látogatók a két település kulturális és történelmi emlékekeivel is megismerkedhetnek.

A program szervezői azt is elárulták, az elmúlt években Tokaj-Hegyalján nagyot fejlődött a turizmus. Kényelmes panziók épültek, 4-5 csillagos szállodák nyíltak nem csak Tokajban. Így Bodrogkeresztúrban és Kisfaludon vendégcsalogató helyek várják a fesztiválra érkezőket.

(A borítóképen: Kóstolni is lehet a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában