Könyvbemutató

2021.10.22. 09:00

Mesék Rézi királylányról

Hajnal József – Szabó Zenina által illusztrált – kötetét mutatták be a gyerekeknek.

Dózsa Gergely

20211019 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Kötetbemutató és ismeretterjesztő előadás – kisiskolásoknak– a méhekről és a mézről. képen: Hajnal József író, újságíró

Fotó: Ádám János

Rézi királylány lesz címmel jelent meg Hajnal József kötete. A szerző újságíró, a miskolci regionális rádióstúdió volt vezetője.

Új könyvét így ajánlja: ha valaki szeret nevetgélni a kisgyerekével, ha szeret tanulságos históriákról beszélgetni, ha úgy gondolja, fontos a környezetünkben élő, aprócska segítőtársakról minél többet tudni, akkor érdemes vele együtt forgatni e könyv lapjait.

Minden kis történet után, amelynek Rézi, az igyekvő méhecske a főhőse, található egy felnőttek érdeklődésére számot tartó bekezdés. Átbeszélgetésre váró tudnivalók, amikkel kitárhatjuk a világ méhekre, mézre nyíló ablakát is.

A szerző a kötet bemutatójára kisiskolás évfolyamot hívott el a megyei könyvtárba, Miskolcon. Minden gyerek egy verset és kifestőt is kapott, hogy interaktív és szórakoztató legyen számukra az előadás.

A bemutató során Hajnal József megpróbált minél több dolgot megtanítani vendégeinek. Kérdezgette a nebulókat: mit tudnak a méhekről, és egy-egy jó választ puszedlivel jutalmazott. Sok gyerkőc először ijesztőnek tartotta a méheket, de ahogy egyre többet megtudtak róluk, már inkább aranyosnak látták őket. A könyvnek is ez lenne a célja Hajnal József szerint: olvasói kerüljenek közelebb a természethez.

(A borítóképen: Hajnal József a méhek világára nyitott ablakot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában