podcastcsatorna

2021.10.28. 09:00

Lételemünk a fenntarthatóság

Új podcastcsatornát indított a WWF. Többek között legújabb bioszféra-rezervátumunkról is hallhatunk.

Detzky Anna

Forrás: amazon-of-europe.com/hu/galeria/

Lételem címmel indított természetvédelmi témában zöldpodcastcsatornát a WWF Magyarország.

Több epizódban is Mihálovits András újságíró beszélget szakemberekkel, akik a természet megóvásának szentelték életüket – adja hírül a szervezet.

Szó esik a hazai és globális természetvédelmi kihívásokról. Előkerül az erdők, élővizek védelme és a klímavédelem, a magyarországi nagyragadozók és a fenntarthatóság kérdése. A megszólalók kísérletet tesznek rá, hogy átbeszéljék mindazokat a problémákat, amelyek megoldásra várnak ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb világot teremtsünk, ami még sokáig otthonunk maradhat.

A csatorna egyebek közt a Spotify keresőrendszerében érhető el.

Európa Amazonasa

A sorozat negyedik részében tudatták, hogy az UNESCO elismerte az Ötoldalú Mura– Dráva–Duna Bioszféra-rezervátumot.

– Az UNESCO Man and the Biosphere (MAB) nevű programja arra keres területeket kísérleti jelleggel az egész világon, hogy hogyan lehet a természet és az emberi társadalmak között fenntartható fejlődéssel együttélést kialakítani – magyarázta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

– A most kihirdetett öt országot érintő óriási terület 930 ezer hektár, akkora, mint Magyarország tizede. A belső részei teljesen érintetlenek, ami köré egy átmeneti pufferzóna szerveződik, ahol már megjelennek az emberi tevékenységek – fejtette ki Gruber Tamás, a WWF Magyarország Élő Folyók programjának vezetője.

A bioszféra-rezervátum a Mura, a Dráva és a Duna 700 kilométeres szakaszát érinti, és ezzel a kontinens egyik legjelentősebb folyókat és vizesélőhelyeket felölelő területe, amely páratlan szépsége miatt jogosan viseli az Európa Amazonasa nevet.

A védelmi munka célja, hogy az itt található folyók és ártereik megőrizzék vagy visszanyerjék természetességüket – olvasható az adás összefoglalójában.

(A borítóképen: Sokszínű a természet a bioszféra-rezervátumban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában