Koncert

2021.10.28. 14:52

Két éve Aranylakodalom, szombaton este Móóóbil

A fél évszázados fennállását nemrég ünneplő P. Mobil ad koncertet szombat este az Ady Endre Művelődési Házban.

Szaniszló Bálint

20200913 Egervár P. Mobil könnyűzenei együttes koncertje a várkastélyban, a képen Schuster Lóránt és a gitáros Sárvári Vilmos. Fotó Gyuricza Ferenc GYF Zalai Hírlap

Forrás: ÉM

Fotó: Gyuricza Ferenc

Még a pandémia előtti békeidőkben, 2019 tavaszán a legendás koncerthelyszínen, a Gárdonyi-parkban lépett fel egy nagyszabású szabadtéri bulin a hazai rockzene meghatározó csapata, a P. Mobil. Az akkori koncertnek különös jelentősége volt, hiszen onnan indult el az Aranylakodalom fellépéssorozat, amellyel a „munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara” fennállása 50. évfordulóját ünnepelte meg, pontosabban azt, hogy fél évszázada tart a megbonthatatlan kapcsolata a közönségével.

A múlt kötelez

És bizony a közönség soraiban is voltak olyanok, akik a kezdeti évektől figyelemmel kísérik az örökmozgók munkálkodását. Az 1973-as diósgyőri pop (rock) fesztivál volt a zenekar Miskolchoz való kötödésének első jelentős állomása, hiszen itt lépett fel elsőként P. Mobil néven a Schuster Lóránt vezette banda. Azóta pedig számtalan koncertet élhetett meg a miskolci rockerek tábora a Gárdonyiban, a Diósgyőri várban vagy éppen az Ady Endre Művelődési Házban. A most szombati P. Mobil-koncertnek is utóbbi lesz a helyszíne, amely azért is érdekes, mert az Ady néhány héttel ezelőtt nyerte el az idei Év Koncerthelyszíne díjat, amelyet az Öröm a Zene szakmai zsűrije ítél oda a hangszeres élő zene népszerűsítése iránti elkötelezettségért, és az ezért kifejtett aktivitásért összesen tíz kategóriában.

Az év koncertje az év helyszínén

A díj rangját jelzi, hogy korábban olyan koncerthelyszínek kapták meg, mint a Kobuci Kert, a Barba Negra Track, az Analog Music Hall és a Dürer Kert. A

P. Mobil szombati fellépése méltó megünneplése lehet az elnyert Év Koncerthelyszíne díjnak. Nem túlzás állítani, hogy az év koncerthelyszínén most lesz az év koncertje, amely megkoronázhatja az Ady koncertszervezőinek erőfeszítéseit.

A zenekar – mint megtudtuk – a nagy sikert aratott Aranylakodalom műsora után most a Móóóbil című programját hozza el Miskolcra. A koncerten a jól ismert P. Mobil-dalok mellett kevesebbet játszott ritkaságok is elhangzanak, és a közönség ízelítőt is kap: a készülő új lemezről pár újdonság is felcsendül.

A Radar lesz a vendég

A szombati P. Mobil koncert vendégfellépője a Radar együttes lesz. Kapu- és pénztárnyitás: 19.00, Radar: 20.00, P. Mobil: 21.30.

(A borítóképen: A banda két öregje, Schuster Lóránt zenekarvezető, a csapat motorja és Sárvári Vilmos szólógitáros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában