program

2021.10.21. 14:30

Jól sikerült a sütiverseny a mezőkeresztesi könyvtárban

A Tahy Olga Városi Könyvtár sütiversenyt hirdetett a napokban lakodalmas sütemények kategóriában. A programot az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték.

Himer Edina

Forrás: Facebook/Tahy Olga Városi Könyvtár

A verseny több éve hagyományos rendezvénye a könyvtárnak, amelyre idén majdnem húszféle sütemény érkezett. Az édességek értékelésére szakmai zsűrit kértek fel, továbbá közönségszavazásra is volt lehetőség: a könyvtárba látogatók megkóstolhatták a finomságokat, majd leadhatták szavazatukat a nekik legjobban ízlett süteményre. A résztvevők között szerepelt testvérpár is, illetve a Szervita Nővérek Gyermekotthon lakói, akik minden évben részesei a versenynek – tudtuk meg Molnár-Bódizs Nóra intézményvezetőtől.

Esküvői kiállítás

Október 5-től látogatható a „Mezőkeresztesi lakodalmak régen és most” című kiállítás, amely a süteménysütő verseny témájának alapjaként szolgált. A tárlat egészen az 1920-as évektől napjainkig idézi fel az esküvői stílusokat – főként fényképek formájában.

Az 1920-as évektől napjainkig, minden évtizedből látható fotó. A kiállítás november 13-ig látogatható, ugyanakkor a képek bekerülnek a helyismereti gyűjteménybe, ahol később is megtalálhatóak lesznek. A kiállított fotókon főként mezőkeresztesiek, Mezőkeresztesről elszármazottak láthatóak. A képeken túl meghívók is megtekinthetőek, amelyek szintén a régmúltba nyúlnak vissza – közölte az intézményvezető.

Az idei kiállításon, a fényképeken túl kialakítottak egy, a mai esküvőkhöz kapcsolódó sarkot. Itt egy boldogságkaput is elhelyeztek, amely szintén megeleveníti ezen események egyik jellegzetes elemét. Ezen túl különböző díszek, virágcsokrok, menyasszonyi csokor és egy instant fényképezőgép is megtalálható a modern esküvői sarokban, amellyel fényképet is lehet készíteni a látogatóknak.

További programok

A könyvtár további, visszatérő programjai között szerepel például író-olvasó találkozó, amelyet gyermekeknek és felnőtteknek is szerveznek. Kézművességgel foglalkozó helyi embereket szoktak felkérni egy-egy közösségformáló programra, amelyeken megtanulhatják az adott kézművességet az érdeklődők – tájékoztatott Molnár-Bódizs Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában