Hitélet

2021.10.13. 15:00

Isten szava ma is valóságos éltető erő

A Szentírás megkönnyíti, hogy meghalljuk az Úr hangját.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

A pandémia óta először szervezett Aliansz Imanapokat az evangéliumi szemléletű egyházak vezetőségéből álló Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség miskolci közössége. A négynapos rendezvény előadásai és bizonyságtételei azzal kapcsolatban adtak útmutatást, hogy hogyan tudunk hűségesek maradni Isten igéjéhez. Az alkalmakat a város négy különböző felekezetében – pünkösdi, baptista, református, evangélikus – tartották, amelyek szeretetvendégséggel zárultak. Munkatársaink a vasárnapi estén vettek részt, amikor az ige hallgatásáról beszélt Tóth-Simon Károly, a Golgota Miskolc lelkipásztora.

„Már a Biblia első kijelentései megmutatják, hogy Isten szólni akar hozzánk. A mondanivalója éltető, teremtő erő, amely a nem létezőket is valósággá teszi – jelentette ki a lelkipásztor. – Valójában Jézus Krisztusban mindent elmondott nekünk az Atya, amit az életről, a bűnről, a megváltásról és saját magunkról tudnunk kell. Isten sokféleképpen szólhat hozzánk, de hogy ő milyen, azt a Szentírásban találjuk meg. Mi mégsem olvassuk rendszeresen a Bibliát, amiben minden napra van számunkra üzenet. Ezek később a kísértések idején is erővel tölthetnének el bennünket, ha eszünkbe jutnak. Az Úr arra bátorít, hogy ne csak olvassuk, hanem hallgassuk is az igét. Sokan úgy érzik, hogy a Teremtő néma. Valójában Isten juhai hallják a hangját, csak gyakran nem ismerik föl, mert szelíden és csendes szól. A hétköznapokban pedig túl sok zaj vesz minket körül. Mustó Péter jezsuita atya szerint a csönd nem valaminek a hiánya, hanem lehetőség arra, hogy a belső élet megszülessen. A Zsoltárok könyvében azt olvassuk, hogy Isten dicsőségéről beszél az egész teremtett világ, ami rajtunk is megmutatkozhat, ha kapcsolatban állunk vele.”

(A borítóképen: Tóth-Simon Károly beszélt az ige hallgatásáról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában