Országos Könyvtári Napok

2021.10.02. 12:00

Ismét lesz könyvtári programkavalkád

Idén is változatos és színes programokkal készülnek a könyvtárosok.

Balogh Csilla

20210718 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Miskolci termelői nap. képen: Fehér Sándor bábszínész, előadóművész - Kalamajka Bábszínház

Fotó: Olvasónktól

Gazdag könyvtári programsorozattal várja az olvasókat és az érdeklődőket a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok eseményre október 4. és 10. között.

A könyvtári szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató rendezvényére idén is változatos és színes programokkal készülnek a könyvtárosok. A megye számos könyvtárában a legkülönbözőbb élményprogramokra invitálják a kikapcsolódni vágyókat. Idén az online előadások és játékok is színesítik a palettát.

Ebben az évben is, mint eddig, valamennyi korosztály figyelmére számítanak a szervezők. A felnőtteknek szóló előadások és beszélgetések fókuszában többnyire a pandémiás időszakban megélt élmények feldolgozása áll, zeneterápiás foglalkozást is felkínálva. A gyermekeket a többi közt nyelvi játszóház, babusgató, gyógyító mese, bábelőadás és nyelvi játszóház is várja.

A hét utolsó napján rendezik meg a Könyves Vasárnapot. A családi napon regisztrációhoz kötött, ingyenes koncertet ad Gryllus Vilmos Kossuth-díjas zenész, lesz mesterségek játszóháza, népi játékkert, kézműves-foglalkozás, társasjáték, valamint megválasztják az olvasók királynőjét, illetve királyát, és megszegik az olvasók tortáját is.

A hét a megbocsátás jegyében telik. Ennek megfelelően a könyvtár ezen a héten elengedi a késedelmi díjat, illetve kedvezményes beiratkozási lehetőséget nyújt leendő olvasóinak. Ezenkívül a rendezvény zárónapján délelőtt 10 órától délután 14 óráig a beiratkozott látogatók ingyenesen internetezhetnek az intézmény központi épületében.

(A borítóképen: A Kalamajka Bábszínház is szerepel a programban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában