Összefogás

2021.10.20. 15:00

Harmadik alkalommal tartottak SZÉP-napot

Hatalmas összefogással a település több területén fákat, cserjéket ültettek, rendezték a környezetet.

Apagyi Beáta

Fotó: PH

A SZÉP-nap mozaikszó amellett, hogy a program esztétikai minőségét jelöli, a Sajószentpéteri Zöld Élettér Program kezdőbetűiből áll össze. Az összehangolt fásítás, cserjeültetés és környezetrendezés, ami pozitív önkormányzati szemléletet tükröz, a közelmúltban valósult meg. A környezet szépítésének, a zöldterület gazdagításának érdekében az eseményen a település vezetése, a városgondnokság munkatársai, diákok, intézmények dolgozói fákat és cserjéket ültettek a település 7 különböző helyszínén. A településszépítési programban – munkatársai révén – részt vett és azt anyagilag is támogatta a BorsodChem Zrt.

Értesüléseink szerint a kiindulópont a Kristály étterem területe volt, ahol többek között több tucat árnyliliomot, pettyes hóbogyót, kis télizöldet, boglárkacserjét ültettek el. Továbbhaladva az étterem és a 26-os főút közötti zöldsávban több mint 200 hóbogyó és néhány darab vérszilva is helyet kapott. Ugyanúgy, ahogy a Dusnok-Melinda utcán is. Az egyik fő helyszínen, a Bethlen Gábor utcában a gyerekek mellett a BorsodChem Zrt. vezetői és dolgozói is részt vettek az ültetésben. A vegyipari óriás részéről megjelent a SZÉP-napon Patrick Lu, a BorsodChem igazgatótanácsának elnöke, Kruppa László, a cég vezérigazgatója, valamint Varga Béla, a cég HR- és kommunikációs igazgatója, akik a település polgármesterével, dr. Faragó Péterrel közösen szépítették a Bethlen Gábor utcát. A Fitt Ligetben az enyves égerek helyét a patakpart mellett, a vérszilvákét és a díszkörtékét a tanösvény 3. állomásánál alakították ki. Ezek mellett zöldült még a Tárna utcai volt játszótér, a Vörösmarty utcai park, a Kandó Kálmán utcai játszótér, valamint az Eperjesi utca is.

(A borítóképen: Hét helyszínen ültettek a résztvevők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában