DVTK Jegesmedvék

2021.10.23. 12:00

Gyilkos-tavi látogatás és tejfölös pacalleves

Tizenöt miskolci szurkoló kísérte el a Macikat Romániába.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata a napokban Erdélyben túrázott: négy nap alatt három találkozót is vívott, oda-vissza pedig mintegy kétezer kilométert tett meg.

Csatangoltak

– Nekünk mindig bejön ez a kirándulás – mondta Fridély Gábor miskolci vendéglátós, aki barátaival kísérte el a piros-fehéreket a szomszédos országba. – Nem csak mi mentünk egy kocsival, mintegy tizenöten kísértük el a gárdát a borsodi megyeszékhelyről. Utoljára három és fél éve jártunk arra, és akkor is kiválóan éreztük magunkat. Most sem pihentünk, ugyanis az ott élő ismerőseink szinte minden fontosabb látnivalót megmutattak, jártunk például a Békás-szorosnál, a Gyilkos-tónál és a parajdi sóbányában is. Csatangolásunk során rendre összekötjük a kellemest a hasznossal: számtalan ételkülönlegességet kóstoltunk meg és fogyasztottunk el. Ettünk csorba- és csípős, tejfölös pacallevest, továbbá báránysültet is, mondhatom, hogy valamennyi rendkívül finom volt. Ami a csapatot és az eredményeket illeti: mindhárom összecsapást a hazaiak, vagyis az egyaránt kiváló brassóiak, a csíkszeredaiak és a gyergyószentmiklósiak nyerték, ez azonban nem vette el a kedvünket ettől a műfajtól. Amennyiben az időnk engedi, ezután is mindenhová elmegyünk majd a fiúkkal.

(A borítóképen: Erdélyben szurkoltak kedvenceiknek a miskolciak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában