Évgyűrűk

2021.10.23. 11:00

Érzik, hogy feladatuk van még az életben

Szívesen idézte fel születésnapján utazásait a sajókeresztúri nyugdíjasklub.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Ünnepélyes műsorral egybekötött jubileumot tartott 2021. október 8-án az Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub Sajókeresztúr. Az idős közösség tizenöt éves születésnapját ünnepelte.

Színfolt a településen

– Összetartó csapat a miénk. Jelenleg 47 fővel tevékenykedünk, és sokan még az alapítók közül is velünk vannak. Eredetileg szüreti bállal egybekötve szerettük volna megtartani születésnapi rendezvényünket, de ezt a vírushelyzet keresztülhúzta – számolt be Molnár József klubvezető. – Egyik tagunk pohárköszöntőt mondott. Kollár Miklós polgármester úron és a testületi tagokon kívül meghívtuk az intézmények vezetőit is a finom vacsorára, amelyet asszonyaink főztek. Közben elindítottam a diavetítőt és felelevenítettük az elmúlt 15 év emlékeit egy fényképválogatás segítségével. Szívesen nosztalgiáztunk.

A sajókeresztúri nyugdíjasklub a mai napig vonzó klubnak számít a környéken.

– A koronavírus ellenére is vannak új jelentkezőink. Mindig próbáltunk olyan közösséget kiépíteni, ahol számíthatunk egymásra. Sosem hagyjuk, hogy bárki magányos legyen. Azáltal, hogy tartozunk valahová, úgy érezzük, hogy még van feladatunk az életben, így eddig elkerült minket a demencia. Egyébként nagyon sok várat, kastélyt, nevezetességet látogattunk meg, különösen a környező településeken. Ezt nagy részben a helyi önkormányzatnak köszönhetjük, amely mindenben támogat bennünket. Mi ezt igyekszünk minden helyi rendezvény alkalmával viszonozni valamilyen feladatvállalással, úgyhogy a település színfoltjának tartanak bennünket. Legutóbb például a hölgy tagjaink krumplilángost sütöttek a futóversenyünk indulóinak. A férfiak pedig segítettek a tereprendezésben – osztotta meg a klubvezető.

(A borítóképen: Volt mit felidézniük a klubtagoknak a sok közös élményből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában