Már otthon lábadozik

2021.10.05. 12:00

Elhagyhatta a kórházat Jónyer István

Hazaengedték a nemzet sportolóját, Miskolc és Onga díszpolgárát.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-Archívum

Pár napja ijesztő híreket kaptunk Jónyer István egykori legendás asztaliteniszező állapotáról, de már elhagyhatta a Honvédkórházat.

Interjút ad a horvát tv-nek

– Egy rendezvényre igyekeztem, amikor megfordult velem a világ – felelte érdeklődésünkre a hajdani négyszeres világbajnok, a borsodi megyeszékhely szülötte, aki a DVTK-ban nevelkedett. – Napokig vizsgáltak, aztán szerencsére nem találtak semmit, amúgy járni is alig tudtam. Előjött a köszvényem, húst és belsőségeket nem ehetek, persze ötévenként elcsábulok, és ennek ára a háromnapos fogság. Azt tudomásul kell vennem, hogy hetvenegy évesen vissza kell fognom magam, azt a rohanást, amit eddig csináltam, a jövőben valószínűleg nem tehetem. Egyébként pedig az egészségügyi intézményben állandóan zümmögött a telefonom, a világbajnoktársaim, élükön Klampár Tiborral és Gergely Gáborral, sokszor hívtak.

A honi sportélet Prima Primissima díjra jelölt egyik legnagyobb egyénisége éppen otthon pihent, amikor elértük:

– Most megyek a telkemre – folytatta Jónyer István. – Pontosabban fogalmazva kisétálunk, ugyanis velem tart a kangal fajtájú török pásztorkutyám. Aranyos, okos jószág, vagy kilencven kilót nyom. A hét végén volt még egy meghívásom Ongára, ezt köszönettel ugyan, de lemondtam, hétfőn viszont jön a horvát televízió. A stáb Antun Stipancicról készít filmet, és igényt tart a véleményemre, nekem pedig természetesen kötelességem, hogy megemlékezzek a valamikori, kiválóan pingpongozó riválisomról.

(A borítóképen: Archív képünkön Jónyer István. Már otthon lábadozik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában