közösségi szemétszedés

2021.10.18. 19:30

Egy jobb világért tették

Első alkalommal invitálták közösségi szemétszedésre Miskolcon az önkénteseket.

Balogh Csilla

Forrás: Olvasónk küldte

A közösségi szemétszedést a Jobb Világ mozgalom indította útjára előbb a fővárosban, majd Miskolcon és Szigetváron. A csapat, mint ahogy azt a mozgalom neve is sugallja, egy jobb világ megteremtésén fáradozik, egy olyan világért, amelyben mindenki boldogabban élhet. Ezért rászoruló családoknak és állatmenhelyeknek segítenek. Emellett környezetvédelemmel összefüggő tájékoztató előadásokat, oktatásokat és különböző akciókat is szerveznek, mint például a közösségi szemétszedés.

Az első, de nem az utolsó

Miskolcon első alkalommal hirdették meg a közösségi szemétgyűjtést, tudtuk meg a városban alakult szerveződéstől.

– Helyi önkéntesek segítségével vasárnap délelőtt Lyukóvölgy megtisztítását tűztük ki célul. Több mint 10 fő jelentkezett, végül csak 6-an jöttek el – mondja Hudák Norbert. A szervező azt is elárulta, hogy a szemétszedés mellett az is fontos, hogy munka közben mindenki jól érezze magát. Ezért amíg a többiek dolgoznak, egyvalaki ebédet főz. Munka után pedig következik az ebéd és egy kis beszélgetés.

Néhány óra leforgása alatt két autó-utánfutót töltöttek meg az önkéntesek a környéken lerakott hulladékkal.

– Legközelebb több embernek és nagyobb kapacitású járművel lenne érdemes idejönni, olyan sok szemetet találtunk, köztük több autógumit, építési törmeléket, zsákokat, anyagokat, háztartási hulladékot – osztja meg tapasztalatait Hudák Norbert, s hozzáteszi: azt szeretnék elérni, hogy az emberek ne tartsák kézenfekvőnek, hogy eldobálják a szemetüket a természetben.

(A borítóképen: Az autógumi is gyakori hulladék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában