Hajdu Ráfis János-díj

2021.10.02. 11:00

Diákok kapják az új elismerést Mezőkövesden

A 2021/22. tanév ünnepélyes megnyitóján először adták át a Hajdu Ráfis János-díjat a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Forrás: Szent László Gimnázium

Az iskola beszámolója szerint a díjat a tavasszal elhunyt múzeumalapító, díszpolgár Hajdu Ráfis János özvegye, Marika néni alapította, ezzel teljesítve férje akaratát. Így mond köszönetet és tiszteleg az alma mater, a Szent László Gimnázium három kiemelkedő tanára, dr. Lukács Gáspár egykori Matyó Múzeum-igazgató, Benkóczy György magyarirodalom-tanár, valamint Süveges Ferenc fizikatanár előtt. Az elismerést olyan középiskolás diákok kaphatják meg, akik a meghatározott területeken érnek el kimagasló eredményt, emellett példamutató a magatartásuk is. Az elmúlt évi teljesítménye alapján elsőként a magyar irodalom, magyar kultúra területén jeleskedő Koncz Tamás 10. b. osztályos tanuló, a természettudományokban (fizika, matematika) jól teljesítő Csörgő Kristóf 11. a osztályos diák, illetve a művészeti területen és a matyó hagyományőrzésben példamutató Petrán Benedek 12. c osztályos tanuló kapta meg a díjat.

(A borítóképen: Koncz Tamás, Csörgő Kristóf és Petrán Benedek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában