Szinay család

2021.10.23. 09:00

Családi sport a birkózás

A Szinay família tagjai a karfiolfülűek műfajában jeleskednek.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

Dr. Szinay Attila szinte minden funkciót betöltött már a diósgyőri birkózóknál. Volt klubelnök, elnökségi tag, felügyelőbizottsági elnök, most pedig szakosztályvezetőként dolgozik.

Még sokra vihetik

– Valamikor magam is versenyeztem, de bőven hagytam helyet a sportág aranykönyvében a gyerekek számára – mondta a civilben az agrártárca közigazgatási államtitkáraként dolgozó tisztségviselő, majd így folytatta: – Különböző funkciókban csaknem húsz esztendeje szolgálom a birkózást, így talán nem véletlen, hogy a gyerekeim is ebben a műfajban „utaznak”. A tizenhét éves Csaba és a tizenötnél tartó Szabolcs egyaránt korcsoportos magyar bajnok és diák­olimpiai aranyérmes. Előbbi hat volt, amikor elkezdte, megtetszett neki, és mivel jöttek a sikerei, nem tágított a birkózástól, utóbbi pedig követte a bátyját. Mindketten a Hermanba járnak, a birkózás pedig az életük része, a programjaikat is ehhez a sporthoz alakítják. Hetente hét edzésük van, aztán versenyekre járnak, szorgalmasak, és remélem, hogy még sokra viszik.

A Szinay-sztori része a tizenhárom esztendős Sarolta, aki nem is olyan régen ugyancsak nyert birkózóversenyeket, most azonban kézilabdázik, de számára jól jöttek azok az alapok, amelyeket a birkózók között szerzett.

(A borítóképen: A birkózóvezető dr. Szinay Attila és birkózó fiai: Csaba [balról] és Szabolcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában