Világ Gyalogló (Hó)Nap

2021.10.24. 14:30

Családi gyalogtúra közösen

Harsányban kirándult a Szt. Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Belvárosi Csillag csoportja, mellyel egy kihívásnak tettek eleget.

Forrás: Szt. Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

Szeptember végén nevezte be a csoportját a Magyar Szabadidősport Szövetség, Világ Gyalogló (Hó)Nap felhívására – mondta Szilvasánné Matiz Anita, óvodapedagógus. Hagyomány az óvodában az őszi és a tavaszi időszakban a családok meghívása, családi nap szervezése. Idén a pályázat kapcsán ezt a kirándulást nevezték ki családi napnak. Megfelelő helynek bizonyult Harsányban, a tavak körül kiépített családi túraútvonal, amely négy kilométeres távjával a vegyes életkorú csoportnak is megfelelőnek bizonyult. Közösségük célja, hogy közelebb hozza a dolgozókat, szülőtársakat, gyermekeket egymáshoz. Sokan kirándulnak, túráznak rendszeresen, így lelkesen fogadták a családok az ötletet, támogatták a programot – tudatta az óvónő.

Fotó: Szt. Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

Az intézményben rendkívül fontosnak tartják a lelki- és testi egészség megőrzését, ápolását, a teremtett világ szépségének, gazdagságának megismerését, óvását. A rájuk bízott gyermekek mozgásigénye, tudásvágya nagyon nagy, ezért ez a rendezvény ideális volt az igények kielégítésére – emelte ki Szilvasánné Matiz Anita.

Megfigyelték az állatokat

A Csillag csoportba 24 család gyermekei járnak, sajnos sok a kis beteg, ezért összesen hat család és a dolgozók családja vett részt a tervezett túrán. A kirándulás során kényelmes tempóban sétát tettek a tavak körül. A gyermekek szabadon, biztonságosan sétálhattak, futkoshattak közben. Eközben megfigyelték az őszi fák szín kavalkádját, a kacsákat, madarakat, a vaddisznók lábnyomát, az erdő, mező élővilágát. Közben sok termést gyűjtöttek, amit együtt használnak fel az óvodában. A gyerekek sok élménnyel gazdagodtak, az óvodában megmutatták az erdőben gyűjtött kincseket társaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában