Honismereti és média szakkör

2021.10.18. 11:00

Az öntészettel ismerkedtek a Földes diákjai

Igazi élmény- és felfedezés-központú, komplex tehetséggondozó programon vehettek részt a Földes Ferenc Gimnázium diákjai a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Karának Öntészeti Intézetében.

A Földes Honismereti és média szakkörösei megtapasztalhatták azt, amikor a fizika- és kémiaórán tanultak valósággá válnak. A kézi formázás után, ki is önthették az általuk választott tárgyakat. Megismerkedtek számos szakkifejezéssel, öntési fortéllyal. A maguk öntötte tárgyak értéke számunkra felbecsülhetetlen. Köszönik az Öntészeti Intézet munkatársainak, Hudák Henrietta, Gyarmati Gábor doktoranduszoknak, Budavári Imre tanszéki mérnöknek, Eszlári Zsolt és Pálóczi Ádám hallgatóknak, valamint Kovács Tamásnak, hogy beavatták őket eme különleges tudomány világába. Kovács Sándor doktorandusz pedig, aki Földes öregdiák, a fémnyomtatás legmodernebb gépeivel ismertette meg a gimnazistákat . (A programot az NTP-KNI-20-0030 Komplex tehetséggondozás, természeti és kulturális értékek őrzése, digitális kompetencia fejlesztése pályázat programjaként szervezték meg.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában