Koncert

2021.09.30. 18:30

Úton Miskolc felé is a Lassú Falu

Nyakmozgató ­groove-ok és karakteres loopok – különleges formáció érkezik koncertezni.

Pap Gyula

Fotó: SV

A műfaj aranyéveit megidéző és ezt örökségként továbbvivő zenekar a Slow Village (Lassú Falu) felállását, hangzását és attitűdjét tekintve – írják magukról honlapjukon. Az ötfős formáció tagjai két DJ/producer (Slow – Zsigri Bálint, ONE-AB – Őrsi András) és három MC (Tink – Balázsovics Mihály, Nash – Nagy Dénes és Goulasch – Gergály Norbert), akik egy improvizatív élő zenés hiphop-koncertsorozaton találtak egymásra 2015-ben. Nevük a Slum Village zenekarra utalván egyfajta főhajtás a legendás detroiti producer, J Dilla előtt, klasszikus amerikai csapatok, mint a Lootpack vagy az A Tribe Called Quest zenei jegyei felől közelítenek a XXI. század raphangzásai felé.

Klasszik shit

A formáció az első studio sessionjükön született dalukkal, a „2000tizenvalahány”-nyal lépett színre 2016 elején. Ezt követte három digitális kislemez kiadása, majd a „201X” című első albumuk, valamint két klip. Dolgoztak Orizával, az Amoeba és a Soulclap Budapest zenekarokkal, nyitottak színpadot Ocean Wisdomnak, a Four Owlsnak, az Akkezdet Phiainak vagy az Irie Maffiának. 2018-ban a „Fekete nyáj” és „Jogos” című dalok videóit követően megjelentették a „miezmámegin’ EP” című hétdalos kiadványukat, amit az Index az év 20 kedvenc megjelenései közé válogatott. 2019-ben az Úton című klipjük a legjobb sztiló kategóriában győzedelmeskedett a Magyar Klipszemlén. 2020 februárjában jelent meg második, szintén Úton címet viselő nagylemezük.

„Klasszik shit, de nem az anakronisztikus fajta. Emberi és művészi realitásból érkezés, realitásba tartás, rapZENE. Nyakmozgató groove-ok és karakteres loopok, rímek a szcéna legbelsejéből, amik nyomokban költészetet, slamet és némi iróniát tartalmaznak. Egyfajta B-boy csibészség, edukált gettó mentalitás, kis igazi íz az erősebb fűszerek kedvelőinek. Dobképletek, minták, bassline-ok a kisszobából a nagyszínpadra. Mindez tisztelegvén a legendás detroiti Slum Village előtt, a Lootpack, az A Tribe Called Quest nyomában, falusias romantikával” – határozza meg magát az együttes. A vidéki nyugalom további megzavarásában közreműködik PHLaT alias Doktor Monoton a Mulató Aztékok csapatból a miskolci Helynekemben, október első napján, pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában