Kultúrházak éjjel-nappal

2021.09.27. 13:00

Utazás kultúrházakkal a középkorból a jövőbe

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot szeptember 24–26. között, amelynek kiemelt záróhelyszíne volt vasárnap a Diósgyőri vár mellett található Lovagi tornák tere és vásártér. A miskolci napot Utazás a középkorból a jövőbe – A Földtől a csillagokig címmel hirdették meg.

A „Mindennap értéket adunk” szlogen jegyében változatos programokkal várták a látogatókat a szervezők 10-től egészen estig. A Játéktári mókán tizenhatféle középkori játékot próbálhattak ki az érdeklődők, amit fegyvermustra követett. Kézművesek, vásárosok, piktorok, utcazenészek, apródok és udvarhölgyek mutatkoznak be, íjászbemutatót láthattak a résztvevők és kipróbálhatták a betűvetést, a láncing- és hangszerkészítést is. Délután előadásokat hallgathattak, zenés, színházi és jelmezes produkciókat tekinthettek meg.

„Azért kedves a szívemnek a mai helyszín, mert magam is jó néhány évig dolgoztam itt a kultúrában, és sárospatakiként is szeretem Miskolcot” – mondta megnyitóbeszédében Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének (MANE) elnöke. – 2019-ben 63 millió ember látogatta meg a kultúrházakat, amelyek a magyar közösségeknek, szám szerint 35 ezernek a legfontosabb bázisai. Ezt a hálózatot ünnepeljük a három nap alatt.”

Köszöntőt mondott még Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere, Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Novák Péter, a Kultúrházak éjjel-nappal védnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki a jelen lévő gyerekeket szólította meg.

(A borítóképen: Volt zene és tánc is)

https://boon.hu/video/kulturhazak-ejjel-nappal-a-lovagi-tornak-teren/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában