Állatvédelem

2021.09.22. 15:00

Ünnep lesz a világnapon

Loopy és különleges járművek társaságában rendezik meg az I. Nagy MME Hacacárét.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

A Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány nagyszabású kitelepülős napon hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra október 9-én. 10 órától a Miskolci Egyetem körcsarnoka mögötti füves területen találkozhatnak az érdeklődők az alapítvány önkénteseivel, néhány védencével és népszerű vendégeivel.

Előadások, bemutatók

– Alapítványunk eddig csak kisebb kitelepüléseket tartott, de idén szeretnénk méltóképpen megünnepelni az állatok világnapját – tudatta Szatmári Cintia szervező, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány önkéntes koordinátora. – Fontos célkitűzésünk, hogy minden korosztály képviselőiben, de leginkább a fiatalokban felébresszük az állatok szeretetét, és felelős állattartásra neveljünk őket. A résztvevők ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak többek között az örökbefogadásról és a szabályos tenyésztésről, valamint az illegális szaporításról. Kutyás bemutatóval készül a Spider Mentőcsoport, bemutatkoznak a „Mondjunk Mancsot” terápiás ebek, és eljön a Borsod Dogsport Kutyaiskola is. Rehabilitációs szakemberünk elhozza egyik mentett kutyusunkat, aki mentálisan teljesen meggyógyult. A cicásoknak pedig külön programokkal kedveskedünk. Standunknál szívesen segítünk kutya- vagy macskatartással kapcsolatos kérdésekben, és vásárolni is lehet majd tőlünk. Alapítványunk sátrában váltható támogatói jegy az egyébként ingyenes rendezvényre. A belépésért adományként konzervet vagy tápot is elfogadunk a Miskolci Állategészségügyi Telep árvái számára.

A gyermekes családok számára is remek kikapcsolódást nyújt a rendezvény.

– A kicsiket kreatív sarokkal, arcfestéssel és játéksátorral, ott vetélkedővel várjuk, amit apró ajándékokkal díjazunk. Ellátogat hozzánk Loopy, a miskolci farkas. Kutyaszépségversenyt rendezünk 12 órától három kategóriában: fajtatiszta, keverék és mentett kedvencek számára. Az eredményhirdetés és tombolahúzás 16 órától lesz. Hajdú Zsuzsanna és szalszás csapata kubai hangulatot varázsol a B-Dance Mozgásstúdióval. Néhány látványelem szintén színesíti a mozgalmas napot. Különleges és retró járműveket – kukáskocsi, tűzoltóautó, nosztalgiabusz és nagy motorok – lehet majd megnézni. Meghívott vendégeink száma folyamatosan bővül, akikről Facebook-oldalunkon, az esemény linkjénél adunk hírt – számolt be Szatmári Cintia.

A hacacáré szervezésébe már az alapítvány új önkéntesei is besegítenek.

– Önkéntes toborzási programunk sikeresnek bizonyult. Néhány új segítőnk a rendezvényszervezésbe, mások a gazdásításba kapcsolódtak be, és egy fotóssal is gazdagodott csapatunk. A miskolci gyepmesteri telep nyílt napjain szoktunk még standot felállítani, amibe szintén bevonjuk önkénteseinket. Ez azért fontos, mert így szívesebben odajönnek hozzánk az emberek. Számos ideiglenes befogadónkat kitelepüléseinkkor ismertük meg. Az eddigiekhez képest annyi változás történt, hogy az örökbefogadást többlépcsőssé tettük. Első körben tesztet töltetünk ki a jelöltekkel, és dupla látogatásra hívjuk őket. Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk szűrni azokat, akik valószínűleg rövid idő után visszahoznák az állatot – magyarázta az állatvédő.

(A borítóképen: A korábbi rendezvények alapján október 9-én is színvonalas program várható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában