céklafesztivál

2021.09.15. 15:00

Újra a céklát ünnepelték

Ismét nagy sikert aratott a céklafesztivál Szentistvánbaksán.

Fotó: Mezővári Attila

A napokban már hatodik alkalommal rendezték meg Szentistvánbaksán a nagy sikerű céklafesztivált. A rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, hiszen szép napsütéses idő fogadta a település játszóterére kilátogatókat. A gyermekeket a helyi játékok mellett arcfestés, trambulin, lufihajtogató bohóc és vattacukor várta, míg a felnőtteket színvonalas kulturális műsor csalogatta a színpadon. A nap műsorvezetője Szilágyiné Ádám Alexandra volt, aki a rendezvény megnyitása után Rontó István polgármesternek adta át a szót. A polgármesteri köszöntőt követően dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő is örömét fejezte ki a fesztivál megrendezése kapcsán, majd a rendezvényen is részt vett, elbeszélgetve a helyiekkel és a vendégekkel.

A résztvevőket finom ebéddel látták vendégül, amelyből természetesen nem hiányozhatott az alkalomhoz illő céklasaláta sem.

A színpadi kulturális programokat a miskolci Csender zenekar nyitotta meg, megadva az alaphangot, majd őket a Kiskinizsi Tánccsoport fellépése követte. Nagy sikert aratott a Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus, amely ezúttal igazi meglepetésként, a hagyományoktól eltérve ismert táncdalokkal szórakoztatta a közönséget. De nagy tapsot kapott az Ongai Hagyományőrző Néptánccsoport műsora is.

Vándorserleg a bábuért

Ezt követően kerülhetett sor az elismerések átadására. Rontó István polgármester egy-egy emléklappal megköszönte a céklaétel-kóstolókat és a vendégváró bábukat készítőknek a lelkiismeretes munkájukat. A legtöbb szavazatot kapott bábu készítője és ezzel a vándorserleg nyertese Tószegi Istvánné lett. A győztes a vándorkupát a következő évi fesztiválig őrizheti, akkor kell majd az újabb verseny első helyezettjének átadnia.

A díjátadás után folytatódott a színpadi program, méghozzá a méltán népszerű Cairo együttes fergeteges koncertjével. A könnyűzene után népzenei taktusok következtek, hiszen a felsőzsolcai Zsolca Néptáncegyüttes műsora következett. Majd a debreceni Vis Maior zenekar koncertje és énekesének hangja varázsolta el a fesztiválozókat: sok ismert rockos dallam, retró sláger hangzott el, amelyek nagy sikert arattak.

Ezzel pedig még nem volt vége a fellépők sorának, hiszen érkezett Jancsó Dóra és Varga Andrea – a színművészek változatos műsorral készültek.

A céklafesztivál pedig a Firefly tűzzsonglőrök látványos bemutatójával zárult.

(A borítóképen: Nagy siker volt a Cairo együttes koncertje)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában